Home » Hartig » Healthy snack: Geroosterde kikkererwten

Healthy snack: Geroosterde kikkererwten

Gepubliceerd op 18 december 2019 om 08:00

Afgelopen weekend hielden we hier thuis een filmmarathon. Bij een film hoort wat ons betreft een snack. Vaak kiezen we voor chips, popcorn of borrelnoten, maar als je drie films kijkt, dan wordt dat toch allemaal iets minder gezond. Daarom maakte ik voor de verandering eens deze healthy snack! Het recept is eigenlijk geen recept te noemen omdat het zo makkelijk is. Het is een recept voor één schaaltje geroosterde kikkererwten.

Ingrediënten:
- 400 gram kikkererwten (blik,
   uitlekgewicht ongeveer 250 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel knolfookpoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 theelepels paprikapoeder

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze goed uitlekken.
  3. Verdeel ze vervolgens over een schone, droge theedoek en dep de kikkererwten droog. Doe de erwten vervolgens in een kom.
  4. Voeg aan de kikkererwten de olijfolie, komijn, zout, knoflook-, chili- en paprikapoeder toe en meng het goed door elkaar.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de kikkererwten hier op. Verdeel ze goed over de bakplaat en bak ze ongeveer 30 tot 25 minuten in de oven. Schep ze iedere tien minuten even om.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.