Hou jij er ook van om met weinig moeite iets lekkers op tafel te zetten? Dan is dit borrelbrood echt iets voor jou! Ik gebruikte een stokbrood, maar je kunt ook een mooi rond brood of een ciabatta gebruiken. Dit brood is gevuld met kruidenboter, plakjes kaas en verse kruiden. Je kunt het met een kop soep als lekkere lunch eten, maar bij een borrel is dit ook heerlijk... als je het zou willen delen tenminste!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2F5k9048%2FIMG_20200830_184541_117.jpg)
Ingrediënten:
- 1 stokbrood
- 100 gram kaas
- een bakje kruidenboter
- verse bieslook, peterselie en rozemarijn
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het stokbrood horizontaal en verticaal in. Niet helemaal, maar 2/3 ongeveer.
- Snijd de kaas in plakjes en hak de kruiden fijn.
- Smeer de kruidenboter in de inkepingen, verdeel ook de kaas en gehakte kruiden in het brood. Strooi er ook wat kruiden overheen.
- Bak het brood in 10-15 minuten goudbruin, tot de kaas begint te smelten.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt niet alleen met het brood variëren, gebruik in plaats van kruidenboter bijvoorbeeld eens knoflookboter. Je kunt ook een andere kaas kiezen. Ik gebruikte jong belegen kaas, maar belegen of oude kaas of mozzarella of brie zijn net zo goed mogelijk. Net wat je zelf lekker vindt!
Reactie plaatsen
Reacties