Home » Hartig » Kipballetjes in ketjapsaus

Kipballetjes in ketjapsaus

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 12:00

Deze kipballetjes in ketjapsaus zijn een hit op verjaardagen en andere feestjes. Ze zijn makkelijk zelf te maken en super lekker. Je kunt ze ook als snack eten of bij een maaltijd, net wat jij lekker vindt. 

Ingrediënten:

- 400 gram kipgehakt
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember (geraspt)
- chilipoeder
- 1 eetlepel paneermeel
- 50 ml ketjap
- 15 ml sesamolie
- 50 ml water
- sesamzaadjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 ui

Bereiding:

  1. Pers de knoflook en meng deze met de gember, het kipgehakt, het ei, de chilipoeder en paneermeel. Kneed het goed door elkaar.
  2. Maak balletjes van het gehakt, ter grootte van een pingpongbal.
  3. Bak de gehaktballetjes in een klein beetje boter of olie in een koekenpan tot ze rondom bruin gebakken zijn. Haal ze dan uit de pan en leg ze even apart.
  4. Snipper de ui en bak deze in de koekenpan.
  5. Voeg de ketjap, sesamolie en het water toe en verwarm het goed.
  6. Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed door tot de saus is ingedikt. Strooi de sesamzaadjes er overheen.
  7. Leg de kipballetjes in de pan met saus en schep ze door de saus. Verwarm nog een paar minuten heel goed.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.