Home » Hartig » Sticky drumsticks

Sticky drumsticks

Gepubliceerd op 5 mei 2020 om 17:15

Sticky drumsticks uit de oven zijn ontzettend lekker als borrelhapje. Ze kunnen ook heel goed bij een warme maaltijd. Het duurt even om ze te maken, maar ze zijn zeker alle moeite waard!

Ingrediënten:

- 4 tot 6 drumsticks

- 100 ml ketjap

- 30 ml sesamolie

- 25 ml sojasaus (minder zout)

- 50 ml sweet chili saus

- 1 eetlepel donkere basterdsuiker

- 2 tenen knoflook (geperst)

- 2 theelepels gember

Bereiding:

  1. Maak de marinade een paar uur voordat je de drumsticks gaat eten. Meng de ketjap, sojasaus, sweet chili saus, suiker, knoflook en gember goed door elkaar.
  2. Leg de drumsticks in de marinade en zorg dat ze rondom bedenkt zijn. Laat ze minstens drie uur staan en schep alles regelmatig om.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Leg de drumsticks in een ovenschaal en bedruip met de marinade. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze in 45 minuten gaar. Keer ze halverwege de baktijd even om en bestrijk met de marinade.

Eet smakelijk!

 

Tip: Meng 50 ml sojasaus, 50 ml water, 1 eetlepel donkere basterdsuiker,  1 eetlepel sesamolie1 teen geperste knoflook en een klein stukje geraspte verse gember en verwarm dit in een steelpan. Roer hier een klein beetje bloem doorheen totdat het mengsel indikt. Hiermee heb je een heerlijke saus voor bij je sticky drumsticks!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.