Home » Hartig » Hartige Madeleines

Hartige Madeleines

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 08:00

Madeleines, je kent ze vast wel, de Franse cakejes in de vorm van een schelp. Ze zijn heerlijk! Maar hoe lekker zouden ze zijn als hartig cakeje? Dat is wat ik mij al een tijdje afvroeg. Ik ben aan het brainstormen gegaan over de smaak en ingrediënten en kwam uit op een kaas-ui variant! Hier thuis zijn ze goedgekeurd, ik ben benieuwd hoe jij ze vindt...

Ingrediënten:

- 200 gram bloem

- 4 eieren

- 175 gram boter

- 2 theelepels bakpoeder

- 75 gram oude kaas (geraspt)

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 2 theelepels gedroogde basilicum

- 2 theelepels gedroogde oregano

- 1 tl zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak deze allebei even kort in een droge koekenpan tot de ui glazig ziet.
  3. Mix de bloem, met het bakpoeder, de boter en de eieren tot een gladde massa.
  4. Spatel de oude kaas, de ui en de knoflook door het beslag. Voeg ook de gedroogde kruiden en het zout toe en roer goed door.
  5. Schep met een lepel het beslag in de ingevette madeleine bakvorm.
  6. Bak de hartige madeleines in  minuten gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.