Home » Hartig » Focaccia

Focaccia

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 16:30

Focaccia is een Italiaans platbrood en heel makkelijk zelf te maken. Het smaakt het allerlekkerst als het nog warm is. Ik bakte een focaccia met rozemarijn en zeezout, maar er zijn heel veel verschillende toppings mogelijk! 

Ingrediënten:

- 250 gram bloem
- 7 gram gist
- 25 ml olijfolie
- 125 ml water
- 1 theelepel zout
- rozemarijn
- grof zeezout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Doe de bloem in een kom en voeg het zout en gist toe, zorg dat deze elkaar niet raken.
  3. Voeg het water en olijfolie toe en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg. Dit kan met de hand, maar je kunt ook een keukenmachine met deeghaken gebruiken.
  4. Leg het deeg in een ingevette kom en dek de kom af met vershoudfolie of een vochtige theedoek. Laat één uur rijzen, het deeg zal in volume toenemen.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het deeg hierop. Rol het deeg uit tot het ongeveer twee centimeter dik is. Je kunt het ook met je handen uitduwen.
  6. Hak de rozemarijn, strooi dit met het zeezout over het brood besprenkel met een klein beetje olijfolie.
  7. Bak het focaccia brood in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.