Home » Hartig » Spanakopita hapjes

Spanakopita hapjes

Gepubliceerd op 9 november 2020 om 16:00

Op Instagram is weer een nieuwe ronde van start gegaan van de SwiepSwoepSwap. Hier heb ik al eerder aan meegedaan en dit keer werd ik gekoppeld aan Britt van het account b_healthylicious. Van haar site koos ik de Spanakopita om mee aan de slag te gaan. Spanakopita is een Griekse  hartige taart met spinazie en feta. Ik gaf er mijn  eigen draai aan en maakte er kleine Spanakopita hapjes van. Het is heel makkelijk te maken en je waant je helemaal in Griekse sferen met dit hapje. Uiteraard mag een schaaltje tzatziki dan niet ontbreken. Het recept is goed voor 30 spanakopita hapjes in totaal.

Ingrediënten:
- 10 vellen filodeeg
- 400 gram verse spinazie
- 125 gram fetakaas
- Rasp van een citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 ei
- Peper en zout

Voor de tzatziki:
- 2 theelepels citroensap
- 1 teen knoflook (geperst)
- Een derde komkommer
- 250 ml Griekse yoghurt
- Gehakte peterselie
- Gehakte muntblaadjes
- Peper

Bereiding:

  1. Laat de vellen filodeeg ontdooien. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de verse spinazie in repen en verkruimel de feta.
  2. Bak de ui en de knoflook even kort aan in een pan en voeg de spinazie beetje bij beetje toe tot deze geslonken is. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en afkoelen.
  3. Kluts het ei met de rasp van een citroen en meng hier ook peper en zout doorheen.
  4. Schep de verkruimelde feta en het eimengsel door de spinazie.
  5. Als de vellen filodeeg zijn ontdooid snijd je ze in drie langwerpige stroken. Leg aan de onderkant op één van de stroken een beetje van het spinaziemengsel. Vouw het hoekje van de strook schuin omhoog zodat er een driehoekje met vulling ontstaat. Vervolgens vouw je het driehoekje recht omhoog zodat de open kant afsluit. Zo vouw je door tot je strook volledig om de vulling heen gevouwen is.
  6. Leg alle pakketjes op een bakplaat en  bak ze in ongeveer 15 minuten op 200 graden goudbruin.
  7. In de tussentijd kun je de tzatziki maken. Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken. Meng dan de komkommer met de Griekse yoghurt, het citroensap, de knoflook, peterselie en muntblaadjes en een beetje peper. Roer goed door elkaar en bewaar in de koelkast tot je deze gebruikt.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.