Home » Hartig » 3 Soorten kruidenboter

3 Soorten kruidenboter

Gepubliceerd op 20 november 2020 om 17:30

Stokbrood met kruidenboter, ik denk dat iedereen dat zo nu en dan wel eens eet! Wist je ook dat het heel makkelijk is om zelf kruidenboter te maken? Ik heb met Flora Plant 3 verschillende plantaardige kruidenboters gemaakt. Binnen een kwartiertje zijn ze klaar. Daarna zet je ze nog even in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. Een half uur voor gebruik haal je ze weer uit de koelkast en heb je drie heel romige en smaakvolle kruidenboters voor bij de borrel. 

Ingrediënten:

- 3 x 125 gram Flora Plant ongezouten

- Platte peterselie

- Bieslook

- Rasp van 1 citroen

- Rozemarijn

- Zeezout

- 2 Tenen knoflook

  1. Bereiding kruidenboter:

Hak de peterselie en de bieslook fijn. Roer de Flora Plant los en meng de
gehakte kruiden er samen met de citroenrasp door.

  2. Bereiding rozemarijn-zeetzoutboter:

Hak de rozemarijn grof. Roer de Flora Plant los en meng er de rozemarijn en een flinke snuf zeezout door.

  3. Bereiding knoflookboter:

Pers de tenen knoflook uit en meng deze met Flora Plant.

 

Zet alle kruidenboters minstens één uur in de koelkast en haal ze er een half uur voor je ze wilt gebruiken weer uit zodat ze makkelijk smeerbaar zijn.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept kwam in samenwerking met Flora Plant tot stand.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.