Home » Hartig » Pesto- en pizzatwisters

Pesto- en pizzatwisters

Gepubliceerd op 30 december 2020 om 16:00

Stel je krijgt (onverwacht) bezoek en je wilt snel een lekker borrelhapje op tafel zetten. Wat maak je dan? Deze pesto- en pizzatwisters! Binnen 25 minuten heb je de twisters gemaakt, gebakken en op tafel. Je hebt voor de twee verschillende smaken vier ingrediënten in totaal nodig en wellicht heb je ze nu al in huis liggen ook. Gegarandeerd een groot succes op verjaardagen, feestjes of met oud en nieuw.

Ingrediënten:

- 1 rol bladerdeeg

- 3 eetlepels pastasaus naar keuze

- 2 eetlepels groene pesto

- 75 gram geraspte kaas

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht, of 220 graden boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het bladerdeeg uit en snijd met een scherp mes in de lengte doormidden zodat je twee lange smalle stroken hebt.
  3. Smeer één van de twee stroken in met de pastasaus en smeer de andere in met de groene pesto.
  4. Verdeel tweederde van de geraspte kaas over de twee belegde stroken bladerdeeg en snijd de stroken in de breedte in kleine strookjes van ongeveer 3 centimeter breed.
  5. Pak één strookje bij de uiteinden vast en draai deze twee keer in tegengestelde richting zodat er een twister ontstaat. Leg de twister op de bakplaat en haarhaal deze stap tot alle strookjes gedraaid zijn. 
  6. Strooi het laatste beetje geraspte kaas over de twisters en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.