Home » Lunch » Sushi van omelet

Sushi van omelet

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 om 08:00

Ik probeer per dag 500 gram groenten te eten. Dat lukt me vaak niet in één maaltijd, dus verdeel ik het over twee of drie maaltijden en tussendoortjes. Deze lunch zat ook vol groenten, waardoor ik al een eind op weg was naar 500 gram! Deze sushi van omelet was "a happy little accident" . Ik wist niet wat ik wilde eten, begon met het maken van een omelet en eindigde met onderstaand plaatje! Soms gebeurt het gewoon en heb je ineens iets heel lekker gemaakt! Het recept is voor één portie, maar makkelijk aan te passen naar meer.

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 20 ml melk
- gemberpoeder
- zout
- peper
- een handje sla
- wat blaadjes verse spinazie
- 1 plakje beenham
- 5 snoeptomaatjes
- een kwart komkommer
- roomkaas

Bereiding:

  1. Kluts de eieren in en kommetje door elkaar, voeg de melk, het gemberpoeder, zout en peper toe en meng het goed.
  2. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak van het eimengsel een dunne omelet.
  3. Beleg de omelet met de beenham en smeer hier wat roomkaas overheen. verdeel de sla en de spinazie er over heen.
  4. Snijd de snoeptomaatjes door de helft en de komkommer in reepjes en leg deze in de lengte over het midden van de omelet.
  5. Rol de omelet op en leg deze, verpakt in folie, een uurtje in de koelkast.
  6. Snijd de omelet voordat je deze gaat eten in stukjes en klaar is je "sushi"!

Eet smakelijk!

Tip: Deze "sushi" is heel lekker met een beetje sojasaus!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.