Home » Lunch » Tosti Bolognese

Tosti Bolognese

Gepubliceerd op 4 november 2019 om 08:00

Deze tosti is één van mijn favoriete lunches. Het doet me denken aan pizza! :) Natuurlijk is een klassieke tosti met ham ook heerlijk, wie eet het niet zo nu en dan? Je kunt eindeloos variëren en een tosti is heel snel gemaakt. Ideaal als lunch. Deze variant met vegetarische bolognesesaus zou je dan ook echt moeten proberen. Het geheim zit m in de verse saus. Als je dit recept volgt dan houd je best wat saus over, dit kun je prima in een pastagerecht gebruiken. Of je maakt gewoon wat extra tosti's...

Ingrediënten:
- 2 volkoren boterhammen
- geraspte kaas
- 500 gram passata di pomodoro
- 100 gram tomaten
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 100 gram champignons
- 20 ml rode wijn
- 1 theelepel oregano
- 2 theelepels fijngehakte basilicum
- 2 theelepels rozemarijn

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten, wortel, champignons en de ui in blokjes. Pers de knoflook en hak de basilicum fijn.
  2. Bak de knoflook en ui in een klein beetje olijfolie tot de ui glazig is.
  3. Voeg dan de wortel, champignons en tomaten toe en bak deze een paar minuutjes mee.
  4. Giet dan de passata en de wijn erbij, roer nogmaals goed door en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat de saus even inkoken, voeg dan de kruiden toe en roer voor de laatste keer goed door.
  6. Beleg één volkoren boterham met de geraspte kaas en schep er een paar eetlepels bolognesesaus.
  7. Leg de andere boterham erop en bak de tosti in een tositijzer, contactgrill of in de pan tot beide kanten mooi goudbruin zijn.
  8. Snijd de tosti schuin door midden en klaar ben je!

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.