Home » Lunch » broccolisoep

broccolisoep

Gepubliceerd op 16 december 2019 om 08:00

Ik hou van soep in de herfst en winter en probeer graag nieuwe recepten uit. Het leek me interessant om eens een broccolisoep te maken. Mijn vriend bracht mij op dit idee omdat hij laatst vertelde dat hij dit op zijn werk gegeten had. Hij had het erg lekker gevonden. Nu hou ik zelf niet zo van broccoli, maar ik werd wel enorm nieuwsgierig. Daarom dook ik de keuken in en binnen een half uur stond er een soep die ook nog eens heel goed smaakte. Alle reden om het recept te delen!

Ingrediënten:
- 1 grote stronk broccoli
- 1 rode ui
- 1 liter water
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 eetlepel kruiden roomkaas
- 75 gram spekjes 
- 70 gram boter
- 80 gram bloem

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pan zonder dat de boter kleurt. Voeg op een laag vuur de bloem toe en roer goed grondig door. 
  2. Laat het geheel doorgaren zonder dat de roux kleurt. De roux is klaar als deze gaat "zweten". 
  3. Snipper de ui en snijd de broccoli in roosjes e de steel in blokjes.
  4. Fruit in een tweede pan de ui even aan en voeg hier een liter water, de broccoli en een bouillonblokje aan toe. Beng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de broccoli zacht is.
  5. Als de soep gekookt is, pureer deze dan tot je een glad geheel krijgt.
  6. Vervolgens voeg je de soep met een soeplepel aan de roux toe. Lepel voor lepel. Roer goed door de roux tot de soep volledig is opgenomen en herhaal tot alles is toegevoegd.
  7. Voeg vervolgens de eetlepel crème fraîche en de eetlepel kruiden roomkaas toe en roer de soep nogmaals goed door. Laat het geheel nog even warm worden maar breng het niet meer aan de kook.
  8. Bak de (vegetarische) spekjes in een koekenpan goed door.
  9. Schep de soep in kommen en garneer met de spekjes.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.