Home » Lunch » Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Gepubliceerd op 1 januari 2020 om 08:00

Tomatensoep, wie houdt er niet van! Deze tomatensoep is gemaakt van tomaten die je met balsamicoazijn roostert in de oven. De soep is vrij licht en smaakt naar de zomer, wat erg fijn is als het buiten koud is. Je kunt er gerust een broodje bij eten voor een volwaardige maaltijd of je eet de soep lekker tussendoor. 

Ingrediënten:
- 1 kilo roma tomaten
- 1 liter water
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 gram winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 4 lente-uien
- 2 grote rode uien
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 3 takjes tijm
- 1 eetlepel basilicum
- olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snijd de tomaten door de helft, de rode uien in kwarten en één teen knoflook door de helft. Verdeel dit allemaal over een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel met de balsamicoazijn. Zet de bakplaat een half uur in de oven.
  3. Snijd in de tussentijd de winterpeen in plakken, pers de tweede teen knoflook en snijd de lente-uien in ringen. Bewaar een deel van de lente-uien voor de garnering.
  4. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak hier de knoflook, de blaadjes van de takjes tijm, de basilicum en de lente-uien even kort in aan Voeg de winterpeen, de tomatenpuree en het bouillonblokje toe en bak deze een paar minuten mee. 
  5. Voeg vervolgens een liter water toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Als de tomaten en uien in de oven geroosterd zijn, voeg je deze toe aan het kokende water.
  7. Haal de pan dan van het vuur en pureer het geheel tot er een relatief gladde soep ontstaat.
  8. Schep de soep in kommen en garneer met de lente-ui. Voeg eventueel een beetje kookroom toe.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.