Home » Lunch » Courgettesoep

Courgettesoep

Gepubliceerd op 17 januari 2020 om 08:00

Geen tomatensoep of groentesoep, maar courgettesoep! Een hele makkelijke soep die je zo op tafel hebt staan. Ik had nog nooit eerder een soep van courgettes gemaakt, maar de soep viel zo in de smaak dat ik van mening ben dat 'ie een plekje hier op de pagina verdient.

Ingrediënten:

- 2 courgettes
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 groenten bouillonblokje
- 3 eetlepels ricotta
- 3 takjes tijm
- 1 liter water
- Zout en peper
- Een scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Snipper de ui, pers de knoflook, ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd de courgettes in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en de ui aan. Voeg daarna de  tijm, het bouillonblokje en de courgettes toe en bak deze even mee.
  3. Giet een liter water aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten koken tot de courgettes wat zachter worden.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer het geheel tot een gladde soep. Voeg de ricotta toe en roer door tot je geen klontjes meer ziet.
  5. Verwarm de soep nog even op het vuur, maar breng het niet meer aan de kook. Maak de soep af met een beetje peper en zout en schep de soep in kommen.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.