Eiersalade is één van de makkelijkste salades om zelf te maken. Daarnaast vind ik het zelfgemaakt veel lekkerder dan de kant-en-klare eiersalade uit de supermarkt. Ik val zelf altijd terug op dit recept.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- een halve eetlepel curry saus
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 2 theelepels paprikapoeder
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2Ffeldtk%2FEiersalade.jpg)
Bereiding:
- Leg de eieren in een steelpannetje en voeg zoveel water toe dat ze onder water liggen. Breng het water aan de kook en zet een kookwekker op 5 minuten. Als de eieren vijf minuten gekookt zijn, laat ze met koud water schrikken en even afkoelen.
- Pel de eieren en snijd ze in heel kleine stukjes en hak de bieslook fijn.
- Doe de stukjes ei in een schaaltje en voeg de mayonaise, Griekse yoghurt en currysaus toe. Roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg de bieslook en paprikapoeder toe en roer nogmaals goed door.
Eet smakelijk!
Tip: Als je een wat pittiger eiersalade wilt maken, voeg dan wat chilipoeder of een paar druppels sriracha saus toe
Reactie plaatsen
Reacties