Home » Lunch » Eiersalade

Eiersalade

Gepubliceerd op 7 februari 2020 om 15:30

Eiersalade is één van de makkelijkste salades om zelf te maken. Daarnaast vind ik het zelfgemaakt veel lekkerder dan de kant-en-klare eiersalade uit de supermarkt. Ik val zelf altijd terug op dit recept.

Ingrediënten:
- 2 eieren
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- een halve eetlepel curry saus
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- 2 theelepels paprikapoeder

Bereiding:

  1. Leg de eieren in een steelpannetje en voeg zoveel water toe dat ze onder water liggen. Breng het water aan de kook en zet een kookwekker op 5 minuten. Als de eieren vijf minuten gekookt zijn, laat ze met koud water schrikken en even afkoelen.
  2. Pel de eieren en snijd ze in heel kleine stukjes en hak de bieslook fijn.
  3. Doe de stukjes ei in een schaaltje en voeg de mayonaise, Griekse yoghurt en currysaus toe. Roer het geheel goed door elkaar.
  4. Voeg de bieslook en paprikapoeder toe en roer nogmaals goed door.

Eet smakelijk!

Tip: Als je een wat pittiger eiersalade wilt maken, voeg dan wat chilipoeder of een paar druppels sriracha saus toe


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.