Home » Lunch » Champignonsoep

Champignonsoep

Gepubliceerd op 21 februari 2020 om 08:00

Van een eerder gemaakt gerecht had ik nog wat ingrediënten over. Zonde om weg te gooien, het was nog genoeg om een soepje voor de lunch mee te maken. Als ik soep kook dan maak ik vaak een hele pan vol en gaat er een deel de vriezer in voor later. Dit keer was de vriezer vol. Daarom maakte ik een kleine pan champignonsoep. Dit recept is voor twee kommen soep.

Ingrediënten:
- 250 gram kastanjechampignons
- 750 ml kippenbouillon
- 50 gram crème fraîche
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1,5 eetlepel gehakte peterselie
- 2 theelepels bloem
- Zout en peper

Bereiding:

  1. Snipper de ui, hak de peterselie en pers de knoflooktenen. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook aan. Voeg dan de champignons, zout, peper en peterselie toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  3. Om de soep wat te binden bak je vervolgens de bloem even kort mee en voeg je daarna beetje bij beetje de kippenbouillon toe.
  4. Laat de soep ongeveer 20 minuten op laag vuur staan en voeg als allerlaatst de crème fraîche toe. Roer het geheel goed door.

Eet smakelijk


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.