Home » Lunch » Witlofsalade

Witlofsalade

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 18:00

In de lente en de zomer eet ik graag en vaak een salade. Het is licht, het vult goed en je krijgt veel goede voedingsstoffen binnen door de alle groenten, fruit, noten etcetera. Dit keer maakte ik een witlofsalade met appel, rozijnen en walnoten. Het is een supersnel gerecht! Je kunt 'm als lunch eten of als avondmaaltijd met wat krieltjes bijvoorbeeld. Het recept is voor twee personen.

 

 

Ingrediënten:

- 3 stronken witlof
- 1 grote appel
- 20 gram rozijnen
- een klein handje walnoten

- 3 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 2 theelepels mosterd

Bereiding:

  1. Halveer de stronken witlof in de lengte, verwijder de kernen en snijd de halve stronkjes in repen.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
  3. Wel de rozijnen een kwartiertje in lauwwarm water.
  4. Hak de walnoten grof.
  5. Meng de witlof, appel, rozijnen en walnoten door elkaar en verdeel over de borden.
  6. Meng de yoghurt met de mayonaise en mosterd tot een dressing en verdeel over je salade.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.