Home » Lunch » Courgettesoep met prei en appel

Courgettesoep met prei en appel

Gepubliceerd op 5 juni 2020 om 12:00

In de winter eet ik graag soep omdat je er snel mee kunt opwarmen. Ook in het voorjaar en in de zomer eet ik dat graag, vooral de wat lichtere soepen doen het dan goed. Het zijn makkelijke lunches en het ideale is dat je het ook kunt invriezen. Zo kun je in één keer voor meerdere momenten koken, zo handig! Nu kookte ik deze courgettesoep met prei en appel. We kunnen er nog zeker twee keer van eten!

Ingrediënten:

- 1 courgette

- 1 prei

- 1 groene appel

- 1 ui

- 1 bouillonblokje

- 1,5 liter water

- 1 theelepel gemalen gember

- Een paar blaadjes basilicum

 

Bereiding:

  1. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snipper de ui.
  2. Doe wat olie in de pan en bak hierin de ui kort aan.
  3. Voeg na een paar minuten de courgette, prei en de gemalen gember toe en bak dit drie tot vier minuten.
  4. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuten koken. Snijd in de tussentijd de appel in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in kleine stukjes.
  5. Pureer de soep. Voeg de appel en de basilicum toe en verwarm deze één minuut mee.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.