Home » Lunch » Gastrecept: Hartige wafels met kaas en serranoham

Gastrecept: Hartige wafels met kaas en serranoham

Gepubliceerd op 5 augustus 2020 om 12:00

Hierbij trakteer ik je op het vierde gastrecept en weer is het een feestje op je bord! Het recept van deze hemelse hartige wafels met Parmezaanse kaas en serranoham komt van Melanie. Melanie is leerkracht in het speciaal basisonderwijs en heeft daarnaast een Instagram account vol met prachtige foto's en lekkere recepten: @chefs__notebook! Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen! Toen Melanie mij dit recept gaf was ik echt heel blij, ik hou van wafels en kaas dus dat kon gecombineerd niet misgaan. Ik vond ze heerlijk en ook mijn man heeft er van genoten. Dus heb je een wafelijzer staan, dan zou ik die zeker tevoorschijn halen om deze lunch op tafel te toveren!

Ingrediënten: 
- 150 gram bloem

- 1 theelepel bakpoeder

- 2 eieren

- 100 ml melk

- Snufje zout

- Snufje peper

- 30 gram Parmezaanse kaas

- 3 takjes basilicum

- 1 lente ui

- 40 gram serranoham

Bereiding:

  1.  Meng de eieren en de melk in de keukenmachine.
  2. Voeg de bloem, de bakpoeder en het zout en peper toe en meng opnieuw.
  3. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en snij de blaadjes, de lente ui en de serranoham in kleine stukjes.
  4. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Voeg de stukjes basilicum, serranoham, lente ui en de kaas toe aan het beslag in de keukenmachine.
  6. Meng met een spatel alles er rustig doorheen.
  7. Verwarm het wafelijzer.
  8.  Schep met twee eetlepels het beslag in het wafelijzer en bak deze gedurende 2 minuten.
  9. Herhaal de vorige stap totdat al het beslag op is.

Eet smakelijk!

Tip: Wil je ze bewaren dan zijn de wafels goed verpakt ongeveer 3 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen de wafels tot 3 maanden bewaard blijven.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.