Home » Lunch » Minipizza's

Minipizza's

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 om 10:00

Soms, als ik alleen thuis ben, heb ik zin in een pizza tijdens de lunch. Een hele pizza laten bezorgen of een diepvriespizza vind ik dan eigenlijk zonde van het geld en de calorieën. Ook krijg ik dat vaak niet eens helemaal op. Daarom maakte ik afgelopen week deze kleine minipizza's van pitabroodjes. Ik hoefde er niets extra voor in huis te halen want ik had alles al in de voorraadkast en koelkast liggen. De minipizza's heb ik niet allemaal zelf opgegeten, mocht je het je afvragen, ik heb er een paar bewaard voor mijn man die wel buiten de deur aan het werk geweest is. De minipizza's zijn trouwens in 20 minuten klaar, waarvan ze er 12 in de oven zitten, dus veel werk heb je niet aan deze heerlijke lunch!

Ingrediënten:

- 5 pitabroodjes

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 6 snacktomaatjes

- 5 kleine bolletjes mozzarella

- 20 gram spekreepjes

- 25 gram geraspte kaas

- Plakje kipfilet

- Gedroogde basilicum en oregano

- Rucola

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de pitabroodjes uit de verpakking en smeer de bovenkanten in met tomatenpuree.
  3. Beleg 2 pitabroodjes met spek en geraspte kaas, twee met gehalveerde tomaatjes, gehalveerde bolletjes mozzarella en één met kipfilet, gehalveerde tomaatjes en geraspte kaas. 
  4. Strooi gedroogde basilicum en oregano over de minipizza's en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verdeel ten slotte wat rucola over de minipizza's voor je ze eet.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.