Een heerlijk en snel broodje voor de lunch! Ik kan er echt intens van genieten. Hoewel je een broodje beenham vaak met honing-mosterdsaus eet, is deze variant met zelfgemaakte satésaus net even anders. Gegarneerd met gebakken uitjes, kokosrasp en pinda's is het echt een feestje! Onderstaand recept is voor twee broodjes.
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2Fweggrn%2Fthumbnail_20200716_175339.jpg)
Ingrediënten:
- 2 volkoren afbakbroodjes
- 200 gram gesneden beenham
- 3 eetlepels pindakaas
- 125 ml heet water
- 1 eetlepel ketjap manis
- 0.5 eetlepel chilisaus
- sla
- een klein handje pinda's
- kokosrasp
- gebakken uitjes
Bereiding:
- Bereid de afbakbroodjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Bak de beenham kort in een droge koekenpan of grillpan.
- Meng de pindakaas met het hete water, de ketjap en de chilisaus.
- Snijd de broodjes open en beleg met sla en beenham. Schep er een beetje saus overheen en garneer met pinda's, gebakken uitjes en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties