Home » Lunch » Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Gepubliceerd op 24 januari 2021 om 16:00

Pastinaak is een groente die je misschien in de winkel makkelijk voorbij loopt. Hartstikke zonde want het is zo lekker! Deze pastinaaksoep is heerlijk als lunch, maar je kunt 'm ook maken als voorgerecht of met een broodje erbij als avondmaaltijd. Wat jij wilt! Binnen een half uurtje staat het op tafel.

Ingrediënten:

- 500 gram pastinaak, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter kokend water
- 80 gram pancetta
- zout en peper
- 1 takje verse rozemarijn

Bereiding:

  1. Verhit in een soeppan één eetlepel olijfolie. Fruit de ui 1 minuut en voeg vervolgens de pastinaak toe. Bak 2 minuten mee.
  2. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook, laat ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes doorkoken.
  3. Bak met een eetlepel olijfolie de pancetta knapperig in een koekenpan. Voeg de naaldjes rozemarijn toe en bak deze nog een minuutje mee.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. 
  5. Schep de soep in kommen en verdeel de pancetta en rozemarijn er over.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.