Home » Ontbijt » Havermoutpannenkoekjes met Griekse yoghurt en fruit

Havermoutpannenkoekjes met Griekse yoghurt en fruit

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 12:52

Dit is een ontbijtje waar je me voor uit bed mag halen! Dat zegt heel wat, want ik slaap liever gewoon rustig door. Geloof me, dit is een feestje. Dit recept is voor acht kleine pannenkoeken (zie foto), of voor 4 grote. Voor minder of meer pannenkoeken kun je de hoeveelheid ingrediënten gerust halveren of verdubbelen.

 

Ingrediënten:

 

- 100 gram havermout

- 2 eieren

- 200 ml melk

- Griekse yoghurt

- 1 nectarine of ander fruit naar keuze

- een heel klein beetje boter of olie

Bereiding:

  1. Meng de havermout, eieren en melk in een blender.
  2. Doe een heel klein beetje olie of boter in de pan.
  3. Giet een beetje van je beslag in de pan en bak het pannenkoekje aan beide zijden goudbruin.
  4. Leg je pannenkoekjes op een bord, schep er twee eetlepels Griekse yoghurt bij en snijd de nectarine in partjes.

Eet smakelijk! :)
Laat het even weten als je dit recept hebt gemaakt. Ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!

Tip 1: Je kunt van deze hoeveelheid beslag 4 grote pannenkoeken maken, 8 kleinere of 16 mini pannenkoekjes.

Tip 2: Als er geen nectarines verkrijgbaar zijn, voor de afwisseling of als je liever ander fruit eet... Ander fruit kan natuurlijk ook. Datzelfde geldt voor de Griekse yoghurt! Je kunt eindeloos variëren met dit recept!

Tip 3: Deze pannenkoeken zijn extra lekker als je koek- en speculaaskruiden, kaneel of cacao door het beslag mengt. Just saying! ;)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.