Home » Ontbijt » Appel-kaneel-speculaas ontbijttaartje

Appel-kaneel-speculaas ontbijttaartje

Gepubliceerd op 22 september 2019 om 08:00

Dit ontbijttaartje is een hele leuke en lekkere manier om je dag mee te beginnen! In principe is de basis kwark, maar dan in een heel ander jasje. Voor dit recept heb je twee kleine springvormen nodig van ongeveer 10 cm doorsnede. Een andere bakvorm van hetzelfde formaat kan ook.

 

Ingrediënten:

- 500 gram Optimel appel-kaneel kwark

- 4 blaadjes gelatine

- 125 gram speculaas

- 2 eetlepels kokosolie

- koek- en speculaas kruiden

- 1 appel

Bereiding:

  1. Smelt de kokosolie in klein pannetje en vermaal in de tussentijd de speculaas in de keukenmachine.
  2. Als de kokosolie gesmolten is voeg je de speculaas hier aan toe. Roer goed door elkaar.
  3. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier
  4. Schep de speculaas in de bakvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zorg dat de bodem goed bedekt is.
  5. Week de gelatine in een laagje water tot deze slap wordt.
  6. Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los de blaadjes gelatine hier in op.
  7. Zodra de gelatine is opgelost, voeg je de appel-kaneel kwark toe. Roer het mengsel goed door elkaar!
  8. Giet het mengsel vervolgens in de springvorm op de speculaasbodem en zet de springvormen daarna minstens 4 uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven.
  9. Als je de taartjes uit de koelkast haalt, snijd je een appel in blokjes. Deze bak je in een pan even op tot ze goed warm zijn. Dit verdeel je over de taartjes, waarna je er wat koek-en speculaaskruiden overheen strooit.

Eet smakelijk!

 

Tip 1: Als je dit taartje als ontbijt wilt eten, maak het dan de dag van tevoren! Als je opstaat hoef je alleen nog de appel te snijden te te bakken voor je van je taartje kunt gaan smullen.

Tip 2: Je kunt de koek- en speculaaskruiden ook vervangen door kaneel!

Tip 3: Je kunt eventueel wat noten hakken en deze door de bodem mengen. Daar wordt het taartje iets machtiger van, maar net zo lekker!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.