Home » Ontbijt » Mugcake met chocolade en amandelen

Mugcake met chocolade en amandelen

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 12:52

Op instagram heb ik een tijdje terug meegedaan aan een mugcake-challenge. De bedoeling was om een lekkere mugcake te maken en het recept daarvan te delen. Mugcakes zijn  mijn absolute guilty pleasure wat betreft ontbijtjes, dus dat heb ik met liefde gedaan. Ik ben in de keuken aan de slag gegaan en deze heerlijke mugcake was het resultaat. Lees hier hoe ik hem maakte!

 

Ingrediënten:

- 3 eetlepels speltmeel

- 1 eetlepel havermout

- 1 eetlepel zonnebloemolie

- een halve theelepel bakpoeder

- 1 ei

- koek- en speculaaskruiden

- een stuk of 5 amandelen

- twee blokjes chocolade (meer mag natuurlijk altijd!)

Bereiding:

  1. Meng de speltmeel, havermout, zonnebloemolie, bakpoeder, het ei en de koek- en speculaaskruiden in een magnetronbestendige mok.
  2. Hak de amandelen en de chocolade klein en voeg een deel hiervan toe aan het mengsel in de mok.
  3. Plaats de mok 90 seconden in de magnetron op 750 watt.
  4. Haal daarna de mok uit de magnetron, leg er een schoteltje op en keer het allemaal in één keer om zodat de cake uit de mok, op het schoteltje valt.
  5. Bestrooi de warme mugcake zo snel mogelijk met de overige amandelen en de chocoloade, zodat deze nog smelt.

Eet smakelijk!


Tip: Voeg voldoende koek- en speculaaskruiden toe anders valt deze qua smaak helemaal weg.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.