Home » Ontbijt » Homemade Granola

Homemade Granola

Gepubliceerd op 11 oktober 2019 om 08:00

Als ik iets lekker vind als ontbijt dan is het Griekse yoghurt met granola! De meeste granola's in de winkel hebben veel onnodige toevoegingen en dat is jammer en helemaal niet nodig. Ik heb met verschillende recepten geëxperimenteerd en kwam uiteindelijk op deze heerlijke combinatie uit. Je kunt het zelfs nóg gezonder maken! Onder aan het recept lees je hoe... Laat je me weten hoe je de granola vindt?

 

Ingrediënten:

- 250 gram ongebrande noten
- 200 gram havervlokken
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 25 gram lijnzaad
- 15 gram cacaonibs
- 4 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel honing
- Kaneel
- Koek- en speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de gemengde noten grof en meng deze in een kom met de havervlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, cacaonibs, kaneel en koek- en speculaaskruiden. Meng dit goed door elkaar.
  3. Smelt de 4 eetlepels kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing aan toe zodat deze goed vloeibaar wordt.
  4. Meng het kokosolie-/honingmengsel met de droge ingrediënten en roer dit goed door zodat alles onder de olie en honing zit.
  5. Verspreid alles over de bakplaat, verdeel het zo goed mogelijk en plaats de bakplaat 10 minuten in de oven.
  6. Na 10 minuten schep je de granola even om en bak je het nog 10 minuten af. Hou de granola wel goed in de gaten, het zou zonde zijn als deze zou verbranden. Je kunt de granola in een afgesloten pot, bijvoorbeeld een weckpot, langere tijd bewaren.

Eet smakelijk!

Tip 1: Je kunt de honing weglaten om de granola nog gezonder en daarmee suikervrij te maken.

Tip 2: Als je kaneel en koek- en speculaaskruiden teveel van het goede vindt, kun je er ook gerust één weglaten.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.