Home » Ontbijt » Gevulde kaiserbroodjes

Gevulde kaiserbroodjes

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 08:00

Dit ontbijtje eten wij altijd als de Formule 1 vroeg in de ochtend op tv is, dat is sinds een paar jaar traditie bij ons in huis. Als je dan toch vroeg opstaat, kun je er maar beter het beste van maken toch? Hoe kun je je vroege zondagochtend beter beginnen dan met deze gevulde kaiserbroodjes?! Het recept is voor 4 gevulde broodjes en je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig, lees hier hoe ik ze maak.

 

Ingrediënten:

 

- 4 kaiserbroodjes om af te bakken

- 4 eieren

- 8 plakjes flinterdunne ham

- gedroogde basilicum

- zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Snijd de bovenkant van de kaiserbroodjes af en hol de broodjes zoveel mogelijk uit. Kijk hier wel mee uit, je haalt al snel te veel van de inhoud weg waardoor in de bodem of zijkanten gaatjes of scheuren ontstaan.
  3. Als je alle broodjes hebt uitgehold, plaats ze dan in een met bakpapier beklede ovenschaal en leg in ieder broodje twee plakjes van de flinterdunne ham.
  4. Breek in ieder broodje één ei en strooi er wat basilicum en peper en zout over heen.
  5. Bak de broodjes in 25 minuten af, onder in de oven. Als het goed is, is het eiwit nu gestold, maar het eigeel nog niet. Wil je ook het eiwit gestold hebben, voeg dan nog een paar minuten aan de baktijd toe.

Eet smakelijk!

 

Tip: De flinterdunne ham kun je ook vervangen door spek, beenham of salami. Net wat je zelf lekker vindt!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.