Home » Ontbijt » Crunchy granola

Crunchy granola

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 08:00

Gemiddeld drie keer per week ontbijt ik met yoghurt en granola. Daarom was ik ook ontzettend blij toen ik voor de swiepswoepswap op Instagram werd gekoppeld aan het account dat hoort bij Christel van crunchygranola.nl . Het was heel erg leuk om tussen haar recepten te snuffelen, er één uit te kiezen en daar mijn eigen draai aan te geven. Ik koos voor het recept van de Speculaasgranola met mandarijn en chocolade en verving de mandarijn voor pindakaas  en verdubbelde een deel van de ingrediënten zodat ik een volle weckpot met granola over zou houden. Zo kwam ik tot een heerlijk nieuw recept!

 

 

Ingrediënten:

- 300 gram havervlokken

- 100 gram boekweitgrutten

- 140 gram amandelen

- 2 eetlepels speculaaskruiden

- 60 gram amandelpasta

- 60 gram pure pindakaas

- een flinke snuf zeezout

- 20 gram agavesiroop

- 100 gram pure chocolade

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 125 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof en meng deze met de havervlokken, boekweitgrutten, zout en speculaaskruiden door elkaar.
  3. Voeg de agavesiroop, pindakaas en amandelpasta toe en roer het geheel goed door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het goed bij elkaar. Bak dit 30 minuten.
  5. Draai de temperatuur daarna terug tot 90 graden en bak de granola nogmaals 60 tot 75 minuten af.
  6. Zet de oven uit en laat de bakplaat hierin staan.
  7. Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel dit over de bakplaat met granola.
  8. Laat de granola afkoelen in de oven met de deur op een kiertje.
  9. Als de granola is afgekoeld en de chocolade weer hard geworden is, haal je de gronola los met een spatel. Breek de granola in stukken en bewaar deze in een luchtdicht afgesloten trommel of pot, bijvoorbeeld een weckpot.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.