Home » Ontbijt » Zadencrackers

Zadencrackers

Gepubliceerd op 17 februari 2020 om 08:00

Als ik crackers eet, dan zijn dat eigenlijk altijd hele simpele volkorencrackers uit de winkel. Ik was dan ook heel verrast dat mijn vriend thuiskwam met een recept voor crackers! Hij kreeg het recept van een collega en vond de crackers erg lekker, de vraag was of ik ze ook niet eens wilde maken. Ik ben de beroerdste niet, dat doe ik dan gewoon. Alleen ben ik er niet zo goed in om een recept tot op de letter nauwkeurig te volgen. Het gevolg is dat ik dus ook aan dit recept een eigen draai heb gegeven...

 

Ingrediënten:

 

- 75 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 25 gram pompoenpitten
- 20 gram sesamzaad
- 10 gram maanzaad
- 2 eetlepels chiazaad
- 130 gram boekweitmeel
- 1 theelepel zeezout
- 125 ml water
- 80 ml olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een spatel goed door elkaar tot een egale massa ontstaat.
  3. Deel het mengsel in tweeen en rol elk deel uit tussen twee vellen bakpapier. Rol tot de plakken ongeveer 3 mm dik zijn en snijd elk plak in op de plekken waar je deze na het bakken wilt breken.
  4. Bak de crackers ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en kn apperig zijn.

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.