Home » Ontbijt » Bananenbrood

Bananenbrood

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 08:00

Ik hou van bananenbrood. Het is heel makkelijk als ontbijt of om mee te nemen naar werk of school. Daarnaast maak je het heel snel en kun je het eenvoudig in de vriezer bewaren. Hoe ik onderstaand bananenbrood maakte lees je hier!

 

 

Ingrediënten:

 

- 3 rijpe bananen

- 2 eieren

- 200 gram boekweitmeel

- 2 theelepels bakpoeder

- 15 gram cacaonibs

- 1 theelepel vanille extract

- 1 eetlepel honing

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel de bananen en snijd ze in stukken. Pureer de bananen samen met de eieren tot een gladde massa.
  3. Roer het bakpoeder door het boekweitmeel en voeg het bananenmengsel hier aan toe. Roer het geheel goed door tot alles goed gemengd is.
  4. Roer tenslotte de cacaonibs, honing en het vanille extract goed door het geheel en stort het beslag in een met bakpapier bekleedde cakevorm.
  5. Bak  het bananenbrood in 30 minuten gaar. Controleer dit met een satéprikker. Als de prikker er schoon uitkomt, is je brood goed gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.