Home » Ontbijt » Appelcrumble van Havermout

Appelcrumble van Havermout

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 09:45

Ik hou er van om mijn dag te beginnen met een lekker ontbijt. Deze appelcrumble gemaakt van havermout is een favoriet. Heerlijk om lauwwarm te eten met een schaaltje yoghurt. De appelcrumble kan ook goed als dessert trouwens!

 

Ingrediënten:

- 100 gram havermout

- 40 gram amandelmeel

- 3 grote appels

- 50 gram rozijnen

- 75 gram kokosolie

- 1 eetlepel agavesiroop

- 2 theelepels kaneel

- citroensap

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng de appels met de rozijnen en sprenkel er wat citroensap overheen en schep ze in een ovenschaal.
  3. Roer de havermout, kaneel en amandelmeel door elkaar. Smelt de kokosolie met de agavesiroop, voeg dit toe en wrijf met je handen tot kruimels.
  4. Verdeel de kruimels over de appels in de ovenschaal en bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.