Home » Ontbijt » Zoete gevulde croissants

Zoete gevulde croissants

Gepubliceerd op 12 april 2020 om 11:00

Al een tijdje stond het op mijn to-do list om gevulde croissants te maken. Het kwam er alleen niet van. Nu is het Pasen en dat zorgt ervoor dat ik meer tijd heb en het recept past heel goed bij paasontbijt of de paasbrunch. Ik vulde de croissants met banaan en nutella en met appel en kaneel. Het recept is ontzettend lekker en eenvoudig! Het recept is voor 12 croissants in totaal, zes van ieder.

 

 

Ingrediënten:

- 2 blikjes croissantdeeg

- 1 grote appel

- 1 eetlepel kristalsuiker

- 1 theelepel kaneel

- 3 kleine bananen

- nutella

- 1 losgeklopt ei

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Meng de appel met de suiker en kaneel.
  3. Pel de bananen en snijd ze in tweeën.
  4. Rol één blikje croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los.
  5. Verdeel de appel over de croissants en rol ze voorzichtig op. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  6. Rol het andere blik croissantdeeg uit en snijd de driehoeken los.
  7. Besmeer de croissants met nutella en leg bovenaan het brede stuk de halve banaan. Rol de croissants op en leg deze ook op de bakplaat.
  8. Bestrijk de croissants met het losgeklopte ei.
  9. Bak de croissants in ongeveer 15 minuten af.

 

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.