Home » Ontbijt » Havermoutpap met appel, kaneel en amandelen

Havermoutpap met appel, kaneel en amandelen

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 08:00

Met havermoutpap ontbijt ik niet vaak, maar ik vind het wel lekker. Zeker met gebakken appels en gehakte amandelen. Ik heb meerdere vragen gekregen over hoe ik de havermoutpap maak, dus ik heb mijn recept voor jullie uitgeschreven. Het recept is voor twee personen.

 

 

Ingrediënten:
- 400 ml melk

- 40 gram havermout

- 1 appel

- 15 gram rozijnen

- kaneel

- een aantal gehakte amandelen

Bereiding:

  1. Schil de appel en snijd in blokjes. Bak de appel een paar minuten in een droge koekenpan.
  2. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout in twee minuten gaar, vergeet niet zo nu en dan even te roeren. Laat de pap nog twee minuten staan. 
  3. Roer de rozijnen en de gehakte amandelen door de pap.
  4. Schenk de pap in een kom en verdeel de appel er overheen.
  5. Strooi er nog wat kaneel over.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.