Home » Ontbijt » Ontbijttaart met bosvruchten

Ontbijttaart met bosvruchten

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 07:45

Er is weinig dat mijn dag beter laat beginnen als ontbijten met taart. Ik word daar direct heel vrolijk van! Het voordeel van deze ontbijttaart is dat je 'm binnen 20 minuten in de koelkast hebt staan en dat je er meerdere dagen van kunt eten. Een feestje op je bord dekt de lading wel denk ik! :)

Ingrediënten:

- 75 gram havermout

- 75 gram havermoutmeel ( of vermalen
   havermout)
- 80 gram kokosolie
- 1 eetlepel agavesiroop
- 450 gram kwark met bosvruchtensmaak
- 4 blaadjes gelatine
- Frambozen, blauwe bessen en aardbeien

Bereiding:

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpan. Roer er de agavesiroop, havermout en het havermoutmeel doorheen.
  3. Verdeel het mengsel over de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm hierna in de koelkast.
  4. Week de gelatineblaadjes in een laagje water tot ze slap geworden zijn en knijp ze uit.
  5. Verwarm 5 eetlepels water in een pannetje en laat de gelatine hier in oplossen. Roer vervolgens de kwark er door heen en zorg dat de gelatine en de kwark goed mengen.
  6. Verdeel de kwark over de havermoutbodem en laat de ontbijttaart een paar uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
  7. Verdeel het fruit over de taart als je gaat ontbijten.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.