Home » Ontbijt » Spelt Bagels

Spelt Bagels

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 08:00

Bagels, wie kent ze niet? De meest bekende variant is denk ik toch wel degene die belegd is met roomkaas en zalm. Al kun je bagels natuurlijk beleggen met wat jij maar wilt! Ik was benieuwd of het heel ingewikkeld was om zelf bagels te bakken en dat viel eigenlijk reuze mee! Het verschil met zelf brood bakken zit 'm in het bakproces. De bagels worden eerst kort gekookt voor ze de oven in gaan. Mijn zelfgemaakte bagels vond ik erg succesvol, dus hierbij mijn recept!

 

Ingrediënten:

- 500 gram volkoren speltmeel

- 300 ml lauwwarm water

- 7 gram gedroogde gist

- 15 gram suiker

- 7 gram zout

- maanzaad

- sesamzaad

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar en kneed met de hand in ongeveer tien minuten tot een soepel deeg.
  2. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  3. Maak van het deeg 8 tot 10 bollen. Duw iedere bol iets plat en maak er met je vingers een gat in. Leg de bagels vervolgens op bakpapier en laat ze nog een half uur rijzen.
  4. Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. Kook de bagels in ongeveer anderhalve minuut gaar in de pan met water. Draai ze halverwege even om. Haal de bagels met een schuimspaan uit het water en laat ze even uitlekken.
  6. Leg de bagels op een bakplaat met bakpapier en strooi er maanzaad en/of sesamzaad overheen. Bak de bagels vervolgens in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.