Wafels als ontbijt of tussendoortje, ik hou er van! Toen ik nog bij mijn ouders woonde maakte ik ze regelmatig. Sinds ik samenwoonde had ik alleen geen wafelijzer meer. Lange tijd miste ik het niet, achteraf vraag ik me af hoe dat kan, maar nu kriebelde het toch. Dus heb ik inmiddels weer een wafelijzer, een hele toffe in kanariegeel. Hij maakt nog net geen overuren, ik heb wel bijna zes jaar in te halen... ;-) Naast "gewone" wafels vind ik het ook leuk om met smaken en ingrediënten te experimenteren en zo ontstond gisteren deze koffie-chocoladewafel!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2Fo0tzwu%2Fimage-27.png)
Ingrediënten:
- 50 gram volkoren meel
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 10 gram instant koffie
- 2 theelepels cacaopoeder
- 5 gram bakpoeder
- een snufje zout
Bereiding:
- Los de instant koffie op in een klein beetje heet water en laat afkoelen.
- Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en meng goed door elkaar. Met een staafmixer werkt dit overigens ook.
- Verwarm het wafelijzer voor en bestrijk de bakplaten met een beetje olie.
- Schep twee eetlepels beslag in het wafelijzer en bak de wafels in 3 tot 4 minuten gaar. Garneer met bijvoorbeeld pindakaas en een halve banaan, of iets anders wat je lekker vindt!
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties