Home » Ontbijt » Ontbijttaartje met gebakken peer

Ontbijttaartje met gebakken peer

Gepubliceerd op 2 november 2020 om 08:00

Gezond ontbijten hoeft echt niet saai te zijn! Ik hou er van om te ontbijten met taart. Dat klinkt gek, maar als je onderstaande foto bekijkt dan zul je het vast begrijpen. ;-) Dit kun je ook prima zelf maken zonder 's ochtends vroeg lang ik de keuken te hoeven staan. Als je de havermoutbodems de dag van te voren maakt, dan kun je de volgende ochtend snel genieten van je ontbijt!

Ingrediënten:

- 125 gram havermout

- 2 eetlepels kokosolie

- 1 banaan

- kaneel

- koek- en speculaaskruiden

- 2 peren

- Griekse yoghurt

- olie of boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de kokosolie en prak de banaan.
  2. Voeg de gesmolten kokosolie toe aan de havermout en strooi hier wat kaneel en koek- en speculaaskruiden bij. Roer goed door en meng vervolgens de geprakte banaan er door.
  3. Vet vier kleine quichevormen goed in en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
  4. Bak de havermoutbodems 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodems na het bakken afkoelen.
  5. Snijd de peren in blokjes en bak deze in een klein beetje boter of olie.
  6. Vul de havermoutbodems met Griekse yoghurt en verdeel de gebakken peer er overheen.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.