Home » Ontbijt » Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 08:30

In het weekend of op vrije dagen vind ik het heerlijk om pancakes of pannenkoeken te maken als ontbijt. Eerder heb ik al een recept voor havermoutpannenkoeken gedeeld, dit keer zijn het wat luchtiger pancakes. Omdat je de eieren splitst en de eiwitten opklopt worden je pancakes super fluffy! Daarbij is het sowieso een feestje om te ontbijten met pancakes, helemaal als je er yoghurt en vers fruit aan toevoegt. Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij hebben gedaan! 

Ingrediënten:

- 125 gram bloem

- 150 gram melk

- 1 eetlepel suiker

- 1,5 theelepel bakpoeder

- 3 eieren (gesplitst)

- Een flinke snuf kaneel

- Yoghurt

- Mandarijnen of ander vers fruit

Bereiding:

  1. Meng de eidooiers met de bloem, melk, bakpoeder en kaneel tot een glad beslag.
  2. Klop de eiwitten met de suiker op en spatel de opgeklopte eiwitten rustig door het beslag.
  3. Verhit wat boter in een koekenpan en schep één of meer (afhankelijk van de grootte van je pan) hoopjes beslag in de pan. Bak ze op relatief laag vuur aan beide kanten goudbruin. Ga zo door tot al het beslag op is.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.