Home » Overig » Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Gepubliceerd op 28 oktober 2020 om 17:00

De herfst is hét seizoen van de pompoen. Je kunt pompoen heel veelzijdig gebruiken in hartige gerechten, maar ook zoet en zelfs in dranken. Ik maakte deze Pumpkin Spice Lattes met pompoenpuree. Heerlijk kruidig en verwarmend op gure, koude dagen. Onderstaand recept is goed voor twee glazen of bekers.

Ingrediënten:

- 100 ml espresso

- 400 ml melk

- 1 theelepel Pumpkin Spice

- 1 eetlepel pompoenpuree

- 1/2 theelepel vanille extract

Bereiding:

  1. Maak de pompoenpuree door 400 gram pompoen een half uur in de oven te roosteren op 200 graden en deze vervolgens te pureren. Als je nog een restje pompoenpuree hebt kun je dat uiteraard gebruiken.
  2. Breng de melk aan de kook en voeg hieraan de Pumpkin Spice en het vanille extract toe. Roer de pompoenpuree er door en zet het vuur uit zodra de melk kookt. 
  3. Doe de melk in de blender of gebruik de staafmixer om deze op te schuimen.
  4. Giet de espresso in de glazen of bekers en verdeel de melk er over heen.
  5. Strooi nog wat Pumpkin Spice over het melkschuim.

Geniet er van!

 

Tip: Als je wilt kun je aan de melk nog wat suiker toevoegen. Zelf vond ik dat niet nodig, mijn man vond wat suiker wel heel lekker. Net waar je van houdt!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.