Home » Warme maaltijd » Kipstoofpotje met naanbrood

Kipstoofpotje met naanbrood

Gepubliceerd op 23 september 2019 om 08:00

Ik wilde al een hele tijd een kipcurry maken. Helaas zit dat er met mijn PDS klachten niet in, want currypasta brengt veel buikpijn met zich mee. Daarom bedacht ik dit kipstoofpotje. Iets dat ik zonder buikpijn kan eten en dat ontzettend goed gaat met naanbrood erbij! Ik zal je uitleggen hoe ik het gemaakt heb.

 

Ingrediënten:
- 350 gram kipdijfilet
- 1 mango
- 1 appel
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel ketjap
- een scheutje sweet chili saus 
- peper
- paprikapoeder
- naanbrood (dit kocht ik in dit geval kant-en-klaar)
- een kwart komkommer
- 3 eetlepels yoghurt
- een scheutje zonnebloemolie
- zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de ui, knoflook,  kipdijfilet en de appel in kleine blokjes. Snijd ook de mango in kleine blokjes, maar hou een klein stuk over dat je in reepjes snijd. De reepjes bewaar je voor de garnering,
  2. Verwarm wat boter of olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig ziet.
  3. Voeg de kipdijfilet toe en bak deze goed door.
  4. Als de kipdijfilet dichtgeschroeid is voeg je de mangoblokjes en de appel toe. Bak deze een paar minuten mee.
  5. Vervolgens voeg je de ketjap, sweet chilisaus, peper en paprikapoeder toe en roer het geheel goed door. Laat het geheel een minuut of 10 stoven door de deksel op de pan te doen en het even te laten staan.
  6. In de tussentijd rasp je de komkommer in schijfjes.
  7. Meng in een schaaltje de yoghurt met de zonnebloemolie en voeg hier wat peper en zout aan toe voor je de komkommer er doorheen roert.
  8. Bak het naanbrood zoals op de verpakking staat aangegeven.
  9. Schep het stoofpotje op je bord, samen met de komkommer, en garneer met de reepjes mango die je eerder apart gehouden hebt.

Eet smakelijk!

Tip 1: Wil je het stoofpotje pittiger maken, voeg dan sriracha toe in plaats van sweet chili saus.

Tip 2: Je kunt in plaats van kipdijfilet ook gewone kipfilet of kalkoenfilet gebruiken. Ik gebruikte verse kipdijfilet omdat ik dat qua smaak lekkerder vind, maar het is iets vetter.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.