Home » Warme maaltijd » Shakshuka

Shakshuka

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 08:00

Shakshuka vind ik echt ontzettend lekker en het is een gerecht waar je eindeloos mee kunt variëren. Het principe is echter steeds hetzelfde, je pocheert eieren in een saus van tomaten en kruiden. Ik maakte deze versie met zoete aardappel voor 2 personen. Het is een shakshuka die minder spicy is dan 'normaal' , maar daardoor echt niet minder lekker.

 

Ingrediënten:

- 300 gram zoete aardappel
- 500 gram tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram babyspinazie
- 50 gram geitenkaas
- 3 eieren
- 50 ml water
- gedroogde basilicum
- gedroogde oregano
- 2 eetlepels peterselie
- 2 eetlepels kokosolie
- een snufje zwarte peper
- een winterpeen

Bereiding:

  1. Snijd de ui in stukken en de tomaten en wortel in blokjes, pers de knoflook en hak de peterselie fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Smelt 2 eetlepels kokosolie in de pan en fruit hierin de ui, voeg ook de knoflook toe.
  3. Voeg de zoete aardappel toe en bak deze 5 minuten mee. Schep alles goed door elkaar.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe, net als de wortel, peterselie, oregano, basilicum, het water en een beetje zwarte peper. Bedek de pan met een deksel en laat het gerecht een minuut of 10 stoven op laag vuur.
  5. Roer dan de babyspinazie door het geheel en wacht even tot dit geslonken is.
  6. Maak dan met een lepel drie holtes in het stoofpotje en breek hierin de eieren. Strooi de geitenkaas over het gerecht en leg het deksel opnieuw op de pan. Laat het geheel 8 minuten op laag vuur stoven.
  7. Na 8 minuten zijn de eiwitten gestold, zo niet leg de deksel nog een paar minuutjes terug tot dit wel het geval is. Bestrooi daarna nogmaals met extra kruiden en het gerecht is klaar om gegeten te worden!

Eet smakelijk!

Tip: Mocht je wel een spicy shakshuka willen maken, vervang dan de basilicum en oregano door chilipoeder, paprikapoeder en cayennepeper.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.