Home » Warme maaltijd » Vegetarische Gnocchi ovenschotel

Vegetarische Gnocchi ovenschotel

Gepubliceerd op 6 november 2019 om 08:00

Gnocchi vind ik ontzettend lekker en het leent heel goed zich voor heel diverse recepten. Ik ben de keuken ingedoken en maakte deze vegetarische ovenschotel met maar 7 ingrediënten en wat kruiden. Ondanks dat het een probeersel was, heeft het gerecht ons heel erg verrast! Alle reden om het recept (voor 2 personen) uit te werken en met jullie te delen!

 

Ingrediënten:

- 500 gram verse gnocchi op basis van aardappel

- 300 gram spinazie uit de vriezer (vers kan uiteraard ook)

- 250 ml passata di pomodoro

- 1 klein blikje tomatenpuree

- 100 gram cherrytomaten

- 6 bolletjes mozzarella (mini)

- Kruiden (zout, peper en basilicum)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de gnocchi met een beetje olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 5 tot 7 minuten.
  3. Laat de spinazie ontdooien in een pannetje met een klein laagje water. Voeg deze aan de gnocchi toe zodra deze ontdooid is. Snijd de cherry tomaten doormidden.
  4. Voeg ook de passata di pomodoro, tomatenpuree, tomaten en kruiden toe. Roer het geheel goed door.
  5. Als het goed warm is, schep je alles over in een ingevette ovenschaal. Verdeel de bolletjes mozzarella over de ovenschotel.
  6. Bak de ovenschotel in 12 minuten af. De schotel is klaar als de mozzarella gesmolten is.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.