Home » Warme maaltijd » Rijst met mangocurry

Rijst met mangocurry

Gepubliceerd op 22 november 2019 om 08:00

Ken je dat? Dat je ergens een heerlijk gerecht eet waarvan je besluit zelf ook te willen maken en dat je het vervolgens wekenlang uitstelt? Zo is dit gerecht tot stand gekomen!
Op dit moment volg ik een opleiding. Iedere maandag heb ik een lesdag en de lunch is inbegrepen. Tijdens één van mijn lesdagen at ik een gele curry met rijst en mango en ik vond het heerlijk! Wel kwamen er meteen allerlei ideeën in mij op om het gerecht nóg beter en vooral voedzamer te maken. Ik heb het vervolgens weken laten liggen tot ik vond dat ik het echt wel lang genoeg had uitgesteld. Achteraf had ik spijt dat ik het niet eerder had gemaakt... Mijn tip voor jou -> Besluit je dat je deze curry ook wilt eten? Wacht er dan niet te lang mee! 

 

Ingrediënten:

- 2 kopjes zilvervliesrijst

- 1 mango

- 1 pakje Thaise gele curry

kruidenpasta

- 400 ml kokosmelk

- 250 gram sperziebonen

- 250 gram doperwten

- 15 gram pinda's

Bereiding:

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden en snijd de mango in blokjes.
  2. Kook 2 kopjes rijst in een pan met water tot het gaar is.
  3. In de tussentijd verhit je een heel klein beetje olie in een diepe pan en voeg hier de currypasta aan toe. Bak dit tot het begint te geuren.
  4. Doe de mango, sperziebonen en doperwten in de pan erbij en schep het goed door de currypasta.
  5. Schenk de kokosmelk in de pan, roer het goed door en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten op een laag vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  6. Roer ten slotte de pinda's door de curry en serveer het met de rijst en eventueel wat kroepoek.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.