Home » Warme maaltijd » Mosterdsoep

Mosterdsoep

Gepubliceerd op 6 december 2019 om 08:00

In de winter is een warme soep op z'n tijd best lekker. Vandaag gaan we voor een lekkere mosterdsoep met spekjes en bosui. Met negen ingrediënten tover je in no time deze heerlijke soep op tafel. Ook lekker als voorgerecht met kerst!

 

Ingrediënten:

- 1 liter water

- 1 blokje groentenbouillon

- 70 gram boter

- 80 gram bloem

- 250 ml kookroom

- 2 bosuien

- 1 teen knoflook

- 2 eetlepels dijonmosterd

- 1 bakje (vegetarische) spekjes

Bereiding:

  1. Smelt de boter in een pan zonder dat de boter kleurt. Voeg op een laag vuur de bloem toe en roer goed grondig door. 
  2. Laat het geheel doorgaren zonder dat de roux kleurt. De roux is klaar als deze gaat "zweten". 
  3. Snijd de bosuien in ringen en pers de teen knoflook. Hoe wat ringetjes van de bosui apart.
  4. Fruit in een tweede pan de bosui en de knoflook even aan en voeg hier een liter water en een bouillonblokje aan toe. Beng het geheel aan de kook.
  5. Als de bouillon kookt dan voeg je deze met een soeplepel aan de roux toe. Lepel voor lepel. Roer goed door de roux tot de bouillon volledig is opgenomen en herhaal tot alle bouillon is toegevoegd.
  6. Voeg vervolgens de eetlepels mosterd aan de soep toe en breng opnieuw aan de kook.
  7. Als laatst voeg je de kookroom toe en roerde soep nogmaals goed door. Laat het geheel nog even warm worden maar breng het niet meer aan de kook.
  8. Bak de (vegetarische) spekjes in een koekenpan goed door.
  9. Schep de soep in kommen en garneer met een scheutje kookroom, de spekjes en de bosui.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.