Home » Warme maaltijd » Homemade falafel

Homemade falafel

Gepubliceerd op 2 december 2019 om 08:00

Falafel vind ik ontzettend lekker om vlees mee te vervangen. Er zijn verschillende soorten falafel te koop in de winkels, maar deze vind ik altijd een beetje droog. Lekkerder vind ik het om falafel zelf te maken en laat dat nou ook nog eens heel eenvoudig te doen zijn!
Onderstaand recept is voor ongeveer 20 stuks. Je kunt ze prima invriezen als ze nog ongebakken zijn, dan kun je er later nog een keer van genieten.

 

 

Ingrediënten:

- 800 gram kikkererwten uit pot of blik

- 2 eetlepels bloem

- 2 theelepels gemalen komijn

- 2 theelepels gedroogde basilicum

- 2 theelepels rozemarijn (gehakt)

- 2 tenen knoflook

Bereiding:

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog.
  2. Doe de kikkererwten in de keukenmachine, met de bloem en kruiden. Pers de tenen knoflook en voeg ook deze toe. Maal de kikkererwten fijn, zorg ervoor dat er geen puree ontstaat.
  3. Maak met vochtige handen balletjes, ter grootte van een bitterbal, en druk deze een beetje plat.
  4. Plaats een koekenpan op het vuur en verhit hierin een beetje zonnebloem- of olijfolie en bak de falafel rondom in 12-15 minuten gaar op laag tot middelhoog vuur. Als je ze omdraait doe dat voorzichtig zodat ze niet uit elkaar vallen!

Eet smakelijk!

Tip: Deze falafel is heerlijk in een salade met mango en een dressing van 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise en een beetje citroensap.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.