Home » Warme maaltijd » Stamppot Andijvie

Stamppot Andijvie

Gepubliceerd op 13 december 2019 om 08:00

In de winter is het echt tijd voor stamppot. Vind ik in ieder geval! Naast stamppot boerenkool houd ik ook erg  van een andijvie stamppot. Deze keer maakte ik variatie met zongedroogde tomaten en champignons. Het recept is voor 2 tot 3 personen.

Ingrediënten:

- 750 gram aardappels (geschild)

- 400 gram andijvie

- 200 gram champignons

- 75 gram zongedroogde tomaten

- 75 gram amandelen

- 2 eetlepels crème fraîche

- olijfolie

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snijd deze in vieren. Kook de aardappels in ongeveer 25 minuten gaar.
  2. Snijd in de tussentijd de champignons in kwarten en de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de amandelen grof.
  3. Bak de champignons in een klein beetje olijfolie.
  4. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze, samen met de crème fraîche, met een stamper fijn. Stamp vervolgens de andijvie er doorheen.
  5. Roer ten slotte de champignons, zongedroogde tomaten en de amandelen door de stamppot.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.