Home » Warme maaltijd » Ovenschotel met krieltjes, spinazie en geitenkaas

Ovenschotel met krieltjes, spinazie en geitenkaas

Gepubliceerd op 7 januari 2020 om 18:00

Ik ben dol op ovenschotels! Ze zijn ontzettend handig omdat je ze de dag van te voren al klaar kunt maken zodat je de schotel alleen nog even in de oven hoeft te zetten. Ook kun je er eindeloos mee variëren. Vegan, vegetarisch of met vlees of vis, het kan allemaal! Ik maakte deze ovenschotel met ruim 500 gram groenten, krieltjes en geitenkaas.

 

Ingrediënten:

- 50 gram zongedroogde tomaten 
- 400 gram krieltjes
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram verse spinazie
- 125 ml melk
- 125 ml slagroom
- 1 ei
- 150 champignons
- 100 gram geitenkaas
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Zout en peper
- Een scheutje olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Scheur de spinazie in stukken, snijd de champignons in kwarten, de zongedroogde tomaten in stukjes, de ui in blokjes en de sperziebonen in tweeën en pers de knoflook. 
  3. Bak de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie aan in een koekenpan. Als de ui glazig ziet voeg je de champignons en krieltjes toe en bak je deze een paar minuten mee.
  4. Voeg dan de spinazie en de sperziebonen toe en bak dit mee tot de spinazie is geslonken.
  5. Doe de melk, slagroom, het ei en peper en zout in een kom en roer dit met een vork goed door elkaar.
  6. Schep de krieltjes en de groenten in de ingevette ovenschaal en giet het mengsel van melk, slagroom en ei er overheen. Verdeel de geitenkaas over de ovenschotel en bak deze ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.