Home » Warme maaltijd » Foe Yong Hai met extra veel groenten

Foe Yong Hai met extra veel groenten

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 19:00

Foe yong hai is een Chinees gerecht van omelet in tomatensaus. Als ik eten haal bij het Chinese restaurant in de buurt dan zit daar in ieder geval altijd foe yong hai bij. Heerlijk vind ik het! Foe yong hai wordt vaak gegeten met kip, ik maakte een variant met extra groenten maar je kunt er natuurlijk zelf altijd nog vlees aan toevoegen.

 

Ingrediënten:

- 6 eieren
- 500 ml passata di pomodoro
- 120 ml ketchup
- 4 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels azijn
- 1 prei
- 150 gram wortels
- 150 gram doperwten
- 250 gram champignons
- 125 gram taugé
- peper
- zout

Bereiding:

  1. Snijd de prei in ringen, de champignons en de wortels in plakjes en kluts de eieren in een kommetje.
  2. Voeg de passata di pomodoro, ketchup, gembersiroop, sojasaus en azijn bij elkaar in een steelpan en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10-15 minuten koken en roer regelmatig door.
  3. Doe een beetje olie in een pan en bak de champignons 5-10 minuten. Voeg daarna de prei, wortels en doperwten toe en bak nogmaals 5 minuten. De taugé gaat er als laatst een minuutje bij.
  4. Bak in een andere pan de geklutste eieren tot een omelet. De omelet mag scheuren en kapot gaan tijdens het omdraaien. Voeg deze daarna toe aan de saus.
  5. Giet de saus met de omelet bij de groenten en roer door elkaar.
  6. Serveer de foe yong hai met witte rijst of, zoals ik gedaan heb, met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.