Home » Warme maaltijd » Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Gepubliceerd op 19 februari 2020 om 08:00

Mijn favoriete maaltijd is pasta carbonara! Het liefst maak ik het zelf, volgens mijn eigen recept. Ik zal absoluut niet zeggen dat dit hét originele recept is of dat het helemaal op z'n Italiaans is. Dat is het niet! Het is een pasta carbonara op mijn manier en wij vinden 'm thuis gewoon het allerlekkerst. Ik vertel je graag hoe ik het altijd maak en hoop dat je het net zo lekker vindt als ik! Het is een recept voor twee personen.

 

 

Ingrediënten:

- 250 gram pasta

- 1 rode ui

- 1 teen knoflook

- 150 gram bacon in blokjes of reepjes

- 150 gram crème fraîche

- 250 gram champignons

- 50 gram geraspte kaas

- 2 eieren

- een scheutje witte wijn

- 1 eetlepel gehakte peterselie

- zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de champignons, snipper de ui, pers de knoflook en hak de peterselie fijn.
  2. Bak de ui en knoflook even aan in een koekenpan en voeg hier de bacon aan toe. Bak dit tot de bacon bijna krokant is.
  3. Zet een pan op het fornuis met water en zout. Kook hierin de pasta al dente.
  4. Voeg aan de andere pan de champignons toe en bak deze mee. Na een minuut of 5 voeg je een scheutje witte wijn toe.
  5. Meng ondertussen de eieren met de crème fraîche, de geraspte kaas, zout, peper en een deel van de peterselie. Roer dit goed door elkaar tot een redelijk egale massa.
  6. Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht. Voeg aan de pasta de inhoud van de koekenpan toe en het ei-kaas-crème fraîche mengsel toe. Roer het snel door elkaar, zodat de eieren niet de kans krijgen om te stollen. Ten slotte giet je het beetje kookvocht dat je bewaard hebt erbij en roer het geheel nogmaals goed door.
  7. Serveer met de overige peterselie er overheen gestrooid. Je  kunt eventueel wat extra zwarte peper en geraspte kaas toevoegen.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.