Home » Warme maaltijd » Risotto met champignons en prei

Risotto met champignons en prei

Gepubliceerd op 10 maart 2020 om 18:30

Je hebt heel even de tijd nodig voor dit recept, maar het is zeker de moeite waard. Mijn vriend vroeg zich af: "Waarom zou je risotto maken als je rijst kunt koken? Dat is veel sneller klaar!"  Ik heb, eigenwijs als ik ben, doorgezet en hem de risotto laten maken. Nadat hij het geproefd had gaf hij toe dat de rijke en vollere smaak (zijn woorden!) van de risotto niet te vergelijken is met rijst. Naast dat het dus heel lekker is, krijg je per persoon ruim 300 gram groenten binnen en heb je maar 6 ingrediënten en wat kruiden nodig.

 

Ingrediënten:

- 200 gram risottorijst

- 500 ml paddenstoelen bouillon

- 1 ui

- 300 gram prei

- 350 gram kastanjechampignons

- 30 gram geraspte Parmezaanse kaas

- 1 eetlepel peterselie en wat peper

Bereiding:

  1. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes, snipper de ui en snijd de prei in ringen.
  2. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de champignons. Breng in een pan de paddenstoelenbouillon aan de kook. 
  3. Haal de champignons uit de pan en leg deze op een bord apart.
  4. Bak vervolgens de ui in de pan en voeg de risottorijst toe, bak dit tot de korrels glazig zijn geworden.
  5. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer deze door de risottorijst. Voeg de volgende scheut toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is toegevoegd en laat het geheel zachtjes doorkoken tot de korrels beetgaar zijn. Dit duurt in totaal 20 minuten.
  6. Schep de prei na ongeveer 10 minuten door de risotto.
  7. Voeg de champignons weer toe als de risotto gaar is en schep de kaas en de kruiden er doorheen.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.